PARTICIPANTS

Tomeu Estelrich

Tomeu Estelrich

Tomeu Estelrich, artista visual (Alqueria Blanca, 1968)

A final dels vuitanta comença a exposar fent del paisatge l'eix central de la seva obra. Amb clares arrels de l’informalisme el seu interès per la pintura ha transcendit el caràcter merament pictòric, incorporant l'escultura, la instal·lació i l'escenografia al gruix de la seva obra.

És Tècnic d’Empreses i Activitats Turístiques, complementa els seus estudis a Middlesex (Londres). Compagina la seva feina artística amb la docent. Aprèn gravat i llibre d’artista amb Mercedes Laguens, gravat calcogràfic amb Joan Barbarà, escultura i relleu amb Estela Videla al Cercle de Belles Arts, ceràmica amb Maria Ramis, performance amb Pedda Borowsky, dibuix amb Ricard Chiang, fotografia amb Joan Vidal i segueix diversos workshops amb Joan Morey, Santiago Morilla, Simon Zabell, Eva Figueres, Glòria Bordons i Manuela Candini.

La seva obra es pot resumir en quatre col·leccions: elles, el jardí de les quimeres, bikes i el romi de venus.

Col·labora amb les revistes literàries: S'esclop, Pèl Capell, i Un glop de brutor dins el ventre, entre d’altres.

Ha pintat l'escenografia de (remor), un cub de 3 x 4 metres que reprodueix l'interior d'una cel·la de l'antiga presó de Palma. Es tracta d'una peça de dansa-teatre que els actors Joan Miquel Artigues i Marta Barceló han representat al Museu Es Baluard de Palma, a la fira internacional Edimburgh Fringe Review on va obtenir el premi al millor espectacle 2012. Amb aquest espectacle ha fet la volta al món i l'han representat a diverses ciutats d'Anglaterra, Barcelona, al festival de teatre de Perth (Austràlia), a Londres, Itàlia, Centro Niemeyer d'Astúries, Liverpool, Bèlgica, Galícia, París i Xile, entre d'altres

El 2014 ha fet l'escenografia de Vivir soñando, un espectacle d'auto superació on Jeroni Obrador dirigeix la ballarina Paquita Ferragut, que pateix una paràlisi cerebral infantil. L'espai és una carpa on, a més de representar-s'hi la dansa, també s'hi fan tasques divulgatives de salut mental.

El 2016 ha fet l’escenografia de Salomé al Teatre Principal de Palma.

romi anònim. Les deeses delsegle XX són mortals

romi a Chavela Vargas

 

 DSC2435

 

 DSC2567

 

 DSC2586

 

 JVV2596